Brevkasse spørgsmål

Hej Suzanne

Jeg er gravid i 3 måned og er blevet i tvivl om det er ok at jeg laver breathwork?

Kærlig hilsen

Inger

Breathwork og graviditet

Svar:

Tusind tak for dit spørgsmål om, hvorvidt man må lave breathwork som gravid.

Selv om breathwork, er en ældgammel teknik, og er blevet praktiseret af yogier hele verden over, er der ikke noget videnskabeligt bevis, for effekten eller påvirkning af breathwork under graviditet.

Under en breathwork session hos mig, bruger vi ikke teknikker, hvor man skal holde vejret, og det forgår stille og roligt, og i dit tempo. Men jeg vil anbefale, at du spørger din læge, inden du laver breathwork, hvis du er i tvivl.

Efter 16 uger, må man ikke længere lave breathwork på ryggen. I stedet skal man lave breathwork på siden.

Breathwork og frugtbarhed

Breathwork passerer din logisk tænkende hjerne. Det giver dig mulighed, for at se, hvilke begrænsende tanker og overbevisninger, der muligvis ligger i din underbevidsthed, og som måske forhindrer dig, i at blive gravid. Derfor kan breathwork være en god måde for dig, til at få øje på, om du har nogle underliggende tanker og følelser, der måske gør, at du ikke bliver gravid.

Breathwork og tilknytning

De gravide jeg har talt med, har forklaret, at de kunne mærke, et stærkt bånd, til deres ufødte barn, mens de lavede breathwork. Og bagefter følte de meget mere afslappede, i forhold til det, at skulle være mor. Breathwork har været særlig godt for kvinder, som der har været i tvivl om, de ville fortsætte deres graviditet. Det er også godt i situationer, hvor du ikke kan mærke, hvordan du har det i forhold til det, at skulle være mor. Nogle kan være bekymrede for, at de ikke vil elske deres barn, eller at de kommer til at gøre noget forkert.

Breathwork og sorg

For kvinder, der har aborteret spontant, er breathwork også en god måde, at lære at håndtere sorgen på.

 

 

suzanne jensen

Kh Suzanne